Digipaalausnäytös 18.9.2019

Digipaalausnäytös järjestetään keskiviikkona 18.9.2019 klo 13 alkaen Marjut Lumpeen karjatilalla, osoitteessa Uudenkyläntie 120, 05200 Nurmijärvi. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille ja kahviakin on tarjolla. Tervetuloa!

Digipaalausta voi seurata myös live-lähetyksen kautta digipaalin Facebook-sivuilta https://www.facebook.com/Digipaali/

Digipaali-mainos 18.9.2019

 

Mitä Digipaalausnäytöksessä tehdään?

Niiton, karhotuksen ja paalauksen tekee urakoitsija Olli-Heikki Niemi Vihdistä. Niemen Agronic -paalaimessa on paalin paino- ja kuiva-ainesensorit, joista tieto tulee suoraan digipaalijärjestelmään ja yhdistetään paalin muuhun tietoon. Peltolohkot.fi -järjestelmän avulla lohkolle saadaan samalla hehtaarikohtainen satoarvio. Digipaalijärjestelmä on koko ajan yhteydessä palvelimelle eli paalausta voi seurata mobiililaitteella kartalta. Paalit näkyvät pisteinä lohkolla tai taulukossa, johon samalla kertyy myös arvio hehtaarisadosta.

Mukana on kaksi näyttöä, josta toisesta voi seurata  karttaa, johon paalit tulevat näkyviin ja toiselta näytöltä voi seurata dronen kuvaamaa digipaalausta pellolla.

Eli mitä uutta tänä vuonna?

Paalaimiin on asennettu paino- ja kuiva-aineanturit (Agronicissa molemmat), joko paalainvalmistajan tai Digipaali-hankkeen toimesta. Näin lohkolta on saatavissa heti paalauksen jälkeen sekä tuorepaino- että kuiva-ainesato.

GPS-merkintää on kehitetty siten, että kartalle saadaan näkymään paalin keräyspolku (aloituspiste, välipisteitä ja lopetuspiste) sekä paalin pudotuspaikka erikseen. GPS-tiedon perusteella voidaan myös arvioida paalikohtainen sato.

Lisätietoja  projektipäällikkö Ilpo Pölönen, puh. 040 8305 984 tai ilpo.polonen@hamk.fi